Sikkerhetssenteret Rørvik AS

D5 Kurs: Grunnleggende steg for en maritime karriere

D5 Kurs

En fremtredende og voksende industri som maritim sektor krever høyt kvalifiserte og godt trente fagfolk. Har du en lidenskap for sjølivet og drømmer om en karriere innen maritim sektor? Har du hørt om et D5 kurs, men er ikke ganske sikker på hva det innebærer eller hvem det er relevant for? La oss hjelpe deg å svare på noen av de vanligste spørsmålene vi får.

Et D5 kurs tilbys for de som ønsker å bli en dekksoffiser klasse 5.Opplæringen, se kursplan, Pluss tilleggskursene dekker viktige emner som instrumentnavigasjon med BRM (ECDIS, ARPA, BRM), grunnleggende og videregående sikkerhetskurs, og medisinsk behandling. Kurset er strukturert over 401 timer med selvstudium og fysisk deltagelse i samlinger i uke 16 og 19.

Hva dekker et D5 kurs?

Kompetansesertifikat dekksoffiser klasse 5
F1- Navigering på det operative nivå:
Navigasjon, Sjøveisregler og brovakthold og Navigasjonsmidler
F2 – Lasting, lossing og stuing på det operative nivå
F3 – Kontroll av skipets drift og omsorg for personer om bord på det operative nivå

I tillegg må du ha?

  1. Instrumentnavigasjon med BRM: Dette er navigasjonssystemer som er avgjørende for trygg sjøfart. ECDIS er et computer topografisk styringssystem, mens ARPA er et radarbasert antikollisjonssystem. BRM, eller Bridge Resource Management, fokuserer på effektiv bruk av alle tilgjengelige ressurser, både menneskelige og tekniske, for trygg og effektiv sjøfart.
  2. Grunnleggende og videregående sikkerhetskurs: Enhver i maritim sektor må forstå grunnleggende sikkerhetspraksis og -prosedyrer. Disse kursene dekker alt fra personlige overlevelsesteknikker, grunnleggende førstehjelp, brannbekjempelse til sikkerhetsprosedyrer, sikre arbeidspraksiser og overlevelse på sjøen.
  3. Medisinsk behandling: Dette emnet dekker grunnleggende prinsipper, prosedyrer, og teknikker for å levere medisinsk behandling i maritime situasjoner.
  4. ROC-kurs: Reservedekksoffisers kurs er inkludert i D5 kurset som gir dybdekunnskap om radiokommunikasjon ved sjøen.

Hvem bør vurdere å ta et D5 kurs?

Personer som ønsker å ta sin maritime karriere til neste nivå, vil nyte godt av dette kurset. Det er ingen spesifikke forkunnskapskrav for å ta et D5 kurs, selv om fartstid, og en gyldig helseattest kan være en fordel.

For å oppsummere gir D5 kurset en bred forståelse og kompetanse som nødvendig for å bli en dekksoffiser klasse 5. Dette er et avgjørende springbrett for alle med en lidenskap for sjølivet og ønsker å utforske mulighetene i maritime karrierer. Med en dedikert e-læringsplattform, selvguidet studie og engasjerende kursdager, hjelper D5 kurset deg med å navigere håndhevelsen av maritim sikkerhet.

For mer informasjon om hva D5 kurset kan gjøre for deg og din maritime karriere, besøk vår kursplan for mer detalje. Vi i Sikkerhetssenteret Rørvik AS er her for å hjelpe deg på veien.

Siste innlegg